وقتی از عکس، عکاسی و عکاس حرف می زنیم از چه چیزی حرف می زنیم؟

وقتی از عکس، عکاسی و عکاس حرف می زنیم از چه چیزی حرف می زنیم؟
زمان مطالعه: 6 دقیقه
0
(0)

تیم یلووال مدیا می داند شما از خواندن یک مقاله عکاسی دقیقاً دنبال چه چیزی هستید آن هم در دوره ای که انتخابمان برای ناهار و شام  اغلب فست فود است و به جای دیدن فیلم های چند ساعته، دیدن کلیپ های یک دقیقه ای در اینستاگرام را ترجیح می دهیم  و مطالعه متنهای پنجاه شصت کلمه ای گروه های واتساپ به نظرمان سخت و ثقیل می آید. مطمئن باشید اگر تا پایان همراه ما باشید نکات جالبی از خواندن این متن به دست می آوردید، چیزی که می شود اسمش را گذاشت لذت خواندن یک  مقاله علمی و در عین حال مختصر و مفید.

خدمات عکاسی چیست؛ همیشه پای نور در میان است

می گویند عکاسی که همان فوتوگرافی یا ثبت نور و ایجاد تصویر است نخستین بار در فرانسه اختراع شده است. شاید بخواهید بدانید چرا عکاسی هم معنی ثبت نور است؟ پاسخ این است که عکاس یا همان شخص تصویربردار با کمک دو حرکتِ «ثبت و ایجاد» تصویری را ماندگار می کند. یعنی نور بازتابیده شده از سطح سوژه مورد نظر عکاسی را روی یک سطحِ حساس به نور ثبت می کند. حاصل این الگوهای نوری بازتابیده شده همان عکس یا تصویرِ برداشته ما خواهد بود.

با این تعاریف پرواضح است که عکاسی در ابتدا به عنوان یک اختراع و رویداد علمی بروز پیدا کرده، بعد در صنعت خودی نشان داده و حسابی جا باز کرده و بعدتر خودش را به وادی هنر با عنوان خدمات عکاسی حرفه ای رسانده است.

 

تاریخچه عکاسی
تاریخچه عکاسی؛ از فرانسه تا دربار قاجار

تاریخچه عکاسی  از فرانسه تا دربار قاجار

«دو سه نفر از خدم و حشم دربار درحالی که صندلی چوبی سنگینی را در دست دارند می دوند و صندلی  را مقابل جسم ناشناخته ای می گذارند که به تازگی از روسیه رسیده است. محمد شاه قاجار با جلال و جبروتش وارد می شود و روی صندلی نزول اجلال می فرماید. فردی که نامش «نیکلای پاولوف است» و به همراه جسم ناشناخته از روسیه آمده مقابل محمدشاه می ایستد و بعد از آنکه چندبار با احتیاطِ فراوان سر پادشاه را به راست و چپ می چرخاند پشت دستگاه فرنگی اش می ایستد و بعد سرش را زیر پارچه تیره ای که انگار پوشش دستگاه است پنهان می کند و تق… عکس می گیرد و تصویر محمد شاه را برای آیندگان ذخیره می کند.»

این پاراگراف حدس و گمانی بود از اولین رویدادی که در تاریخ ایران به اسم عکاسی رخ داده است. به طور تقریبی سه سال بعد از ظهور عکاسی در فرانسه، یعنی سه سال بعد از تصویری که «ژوزف نیسه فور» از یک اصطبل و کبوترخانه ثبت کرد، این مهم به ایران راه پیدا کرد؛ به این صورت که محمدشاه دستور داد تا از بلاد روسیه و انگلیس دستگاه عکسبرداری به دربار وارد شود. نوشته اند اولین دوربین عکاسی را امپراتور از روسیه هدیه فرستاد و همراه دوربین جوانی، یعنی نیکلای پاولوف، را تعلیم عکاسی داد و راهی ایران کرد. پاولوف اولین عکس را به تاریخ آذرماه سال هزار و دویست و بیست و یک شمسی در ایران ثبت کرد اما متاسفانه از دوره محمد شاه قاجار- که خود باعث و بانی ورود دوربین های عکاسی به وطن بود- عکسی باقی نمانده است.

عکاسی  هنر است یا علم؛ دیروز در دربار، امروز در دانشگاه
عکاسی  هنر است یا علم؛ دیروز در دربار، امروز در دانشگاه

 

عکاسی  هنر است یا علم؛ دیروز در دربار، امروز در دانشگاه

آنچه در گذشته فقط به دربار راه داشت امروزه بخشی از زندگی روزمره همه انسان ها شده و آنچنان رسمیت یافته که نه تنها در دانشگاه ها رشته ای به نام عکاسی آمده بلکه در بسیاری از آموزشگاه های هنر، آموزش عکاسی جزو دوره های پرطرفدار است و البته در این میان اختلاف نظرها مشهود است.

عده ای از مردم معتقدند رشته عکاسی یک رشته تجربی است و افراد می‌توانند با یک دوره کوتاه مدت آن را یاد بگیرند و از اینکه این هنر به عنوان یک رشته آکادمیک در دانشگاه تدریس می شود تعجب می کنند.

اما کسانی که در این رشته تحصیل می‌کنند، مانند اساتید این رشته، نظرشان متفاوت است. نظر آنها این است که استودیوهای عکاسی به حرفه عکاسی می‌پردازند ولی دانشگاه هنر عکاسی را به دانشجویان آموزش میدهد.

کسانی که در رشته عکاسی تحصیل می کنند با فنون مختلفی در این زمینه آشنا می شوند و با رشته های مختلف عکاسی از جمله آموزش عکاسی تبلیغاتی، خبری، تبلیغاتی، علمی، طبیعت و پرتره آشنا می شوند.

 

آنچه برای عکاسی ضروری است؟
آنچه برای عکاسی ضروری است؟

آنچه برای عکاسی ضروری است؟

برای اینکه عکس خوب بگیریم یا خوب عکس بگیریم به چه چیزهایی نیاز داریم؟

بی درنگ نخستین پاسخ خیلی ها به این سوال داشتن یک دوربین خوب است. این جواب بدی نیست اما سوالی که پیش می آید این است که آیا داشتن یک دوربین خوب برای خلق یک عکس بی نظیر کافی است؟ جواب یلووال مدیا اینست: مسلماً خیر. غیر از دوربین و برخی تجهیزات جانبی که می تواند به عکاسی کمک کند، قطعاً حضور یک عکاس خوب نیز ضرورت دارد. در حقیقت آنچه بین «گاهی عکس خوب انداختن» و« همیشه عکس خوب انداختن» تفاوت ایجاد می کند حضور یک عکاس خوب است، نه یک دوربین خوب.

چگونه با دوربین موبایل خود عکس حرفه‌ای بگیریم؟ سوال بسیار مهمی برای دوست داران عکاسی با موبایل است

برای عکاس خوب بودن، دانستن خیلی نکات که از صفر تا صد یا اِی تو زِد آن در کتاب های آموزش عکاسی آمده، ضروری است. دست کم می توان به صورت مختصر به چند مورد آن اشاره کرد:

 

– اکسپوز: اکسپوز در واقع بیان کننده میزان تاریکی یا روشنایی عکس است.

– دیافراگم: دریچه ای که داخل لنز قرار دارد. هر چقدر دیافراگم باز تر باشد نور بیشتری وارد دوربین می شود و تصویر با همان عکس ما روشن تر می شود و بر عکس هر چقدر بسته تر باشد نور کمتری وارد می شود، پس عکس به نظر تاریک تر می آید.

سرعت شاتر: با تنظیم این گزینه می توان درشرایط مختلف عکاسی حرفه ای کرد.

ایزو: ایزو در واقع نشان دهنده این است که سنسور دوربین تا چه اندازه به نور حساس است.

نور: درک نور لازمه کار شما برای عکاسی است. یک عکاس حرفه ای فقط دنبال یک سوژه برای عکاسی نیست بلکه نور پردازی را برای بهتر به نمایش در آوردن سوژه هم در نظر می گیرد.

عکاسی امروز؛ هر گوشی یک دوربین
عکاسی امروز؛ هر گوشی یک دوربین

عکاسی امروز هر گوشی یک دوربین

امروزه به لطف گوشی های هوشمند و دوربین هایی که روز به روز با کیفیت تر از قبل می شوند عکاسی امری راحت و در دسترس است.

از طرفی با توجه به فروش های اینترنتی و ضرورت عکاسی از محصولات، عکاسی با گوشی بیش از همیشه مورد توجه است.

اگر شما هم دوست دارید عکاسی با گوشی را نه در آموزشگاه و دانشگاه بلکه در همین حد محدود بیاموزید تا با گوشی های هوشمندتان همیشه توانایی گرفتن عکس هایی زیبا و چشم نواز را داشته باشید، این چند نکته را از تیم یلووال مدیا به خاطر بسپارید.

حواستان به لنز دوربینتان باشد. لنز تمیز می تواند معجزه کند.

گوشی های موبایل با دوربین های عکاسی یک تفاوت بزرگ دارند، آن هم این است که در جیب و کیف های کوچک خانم ها به راحتی جا می شوند.  پس مراقب باشید هر زمانی که خواستید با دوربین گوشی عکس بگیرید اول به لنز دوربینتان دستی بکشید تا خرده های دستمال کاغذی جامانده در جیب یا ژل ضدعفونی کننده داخل کیفتان لنز دوربین را لک نکرده باشند.

برای سوژه ی مورد نظر بهترین زاویه ی دید را بیابید.

از سوژه در حالات مختلف عکس بیاندازید تا بهترین را پیدا کنید.

نور را تنظیم کنید.

در خیلی از گوشی های هوشمند، همین که روی سوژه ی مورد نظرتان در صفحه موبایل ضربه ای بزنید نور تنظیم می شود. اما فراموش نکنید بهتر است به صورت دستی نور را خودتان تنظیم کنید.

حواستان به پس زمینه ی عکس باشد.

اگر پس زمینه عکس بیش از اندازه شلوغ باشد، سوژه جلوه لازم را نخواهد داشت. پس تا جایی که برایتان مقدور است برای عکاسی دنبال پس زمینه های خلوت باشید.

به سوژه نزدیک شوید.

به جای آنکه از زوم گوشی استفاده کنید و کیفیت عکس را پایین بیاورید خودتان به سوژه نزدیک شوید.

 

خویش انداز یا سلفی؛ چگونه سلفی بگیریم؟
خویش انداز یا سلفی؛ چگونه سلفی بگیریم؟

خویش انداز یا سلفی؛ چگونه سلفی بگیریم؟

سلفی بد یکی از مشکلات همه مردم دنیاست. حقیقت این است که توی عکس های سلفی هیچ وقت به اندازه کافی از خودمان راضی نیستیم، یا دماغمان دفرمه است یا چشممان. خلاصه یک جای کار می لنگد.

خب، بیایید چند نکته کوتاه اما کاربردی را به خاطر بسپارید تا از این به بعد بهترین عکس ها را خودتان از خودتان بگیرید:

اولین پیشنهاد ما برای گرفتن سلفی استفاده از دوربین پشت موبایل است. هرچند این کار باعث می شود خودتان را هنگام عکس انداختن نبینید اما در نهایت کیفیت عکس بهتری خواهید داشت.

سعی کنید چندین بار چهره خود را مقابل دوربین حرکت دهید تا بهترین زاویه عکاسی از خودتان را پیدا کنید.

روی بخشی از صورتتان فوکوس کنید، حواستان به نور و پس زمینه باشد و بعد لبخند بزنید و عکس بیاندازید.

بعد از گرفتن عکس می توانید از اپلیکیشن های مخصوص ویرایش عکس کمک بگیرید اما مراقب باشید به ویرایش زیاد معتاد نشوید.

 

چقدر این پست مفید بود؟

برای امتیاز دادن به پست روی ستاره کلیک کنید!

میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد آرا: 0

تا الان رای نیامده! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

0 دیدگاه